Mads Henning Pedersen, Min BLOG

Mads Henning Pedersen, Min BLOG

Om Bloggen

Mine tanker, breve og synspunkter mm.

Søndag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Sun, November 15, 2009 09:00:24

Jeg vågner på samme tid som var det hverdag. Morgentur med hunden blive ved Charlotenlund Strand. Solen ligger 5 grader over vandet og luften er mild på kinderne.

Det mål jeg har i dag er at beskrive forholdene på det sted jeg vil lave semesteropgave om. Det er en skole hvor alle arbejder af et godt hjerte. Der er en god ledelse og en god omgangsform. Cepos har på sin vanlige unuancerede måde kaldt det en af de dårligst placerede skoler i landet. For mig er det ikke det samme som at det ikke er en god skole, for det er det. Af de grunde jeg lige har beskrevet. Derfor skal beskrivelsen ikke ramme mine kolegaer på en måde der giver anledning til at tro jeg retter kritik i mod dem.

Jeg skal lande på en problemformulering der støtter det der er godt og åbner for en undersøgelse af hvordan det kan blive endnu bedre. Det er dagens opgave.

Som studerende på 54 år, går man lidt anderledes til sagen. Jeg har undervist på mange uddannelser, både mellemlange og lange vidregående uddannelser. Nogle gange har jeg oplevet, at mine studerende forsøgte at komme nemt om ved opgaverne, med tonsvis af undskyldninger. På mit hold ved vi godt, at resulattet er legefrem propotionalt med indsatsen. Undervisningen er også bedre. Da jeg gik på arkitektskolen, havde vi undervisere der aldrig havde lavet et hus, endsige siddet på en tegnestue. De er heldigvis holdt op nu, og der stilles helt andre krav i dag. Dengang betragtede vi os som priviligerede når professoren underviste en sjælden gang. På DPU hvor jeg går nu, underviser professoren flere gange, fuld af charme og viden. De øvrige undervisere er ligeledes velforberedt og jeg føler de giver os det bedste de har. En fornøjelse.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post28