Mads Henning Pedersen, Min BLOG

Mads Henning Pedersen, Min BLOG

Om Bloggen

Mine tanker, breve og synspunkter mm.

Kindle

dagstankerPosted by Mads Henning Pedersen Sun, October 25, 2009 17:44:29

"Nu har jeg købt mig en walkman..."

Sang vi engang, da elektronik ikke var hvert mands eje, og mobiltelefoner vejede 4-5 kg.

Nu har jeg købt mig en Kindle. Se her hvad det er:

http://www.amazon.com/dp/B0015T963C/?tag=gocous-20&hvadid=4139255417&ref=pd_sl_8el54l7u6_b

En e-bogs læser. Og den er skøn. 100.000 sider der ialt vejer 200 g.

Kindle er lavet af Amazon.com. Den har indbygget 3G og er i direkte forbindelse med Amazon.com. Der kan du købe bøger, musik, aviser mm. og få det sendt direkte til din Kindle via en unik e-mail adresse som din kun kindle kan modtage.

Den arbejder med et format der heder .AZW og det er ikke noget alle og enhver ved hvad er. Men Amazon har gjort det let for Kindle brugere, idet de tilbyder, at man sender sine dokumenter til Amazon, som derefter konverterer dokumenterne og sender det til din Kindle. Dette koster en lille smule, idet Amazon tager betaling pr. mb. Ikke særligt meget, men aligevel. Der er også en gratis løsning, hvor du modtager dine dokumenter i din private mailboks. Den kræver, at du selv overfører dine dokumenter fra din computer til din Kindle via et medfølgende kabel.

Skriften står kniv skarpt og man kan læse i timevis uden at få røde øjne. Har du behov for lidt baggrundsmusik, så lægger du bare dine yndlingshit ind, og så spiller den medens du lytter.

Men når begejstringen har lagt sig lidt, så er det tid at være lidt kririsk.

I Kindle har man ikke mulighed for at arbejde med mapper som på computeren. Det betyder, at alle dine texter ligger i en lang række og du skal finde lige den du gerne vil læse.

Musikken spiller i den rækkefølge du har lagt den ind. Der er ikke mulighed for at vælge lige den Mozart passage der er så skøn til "Lady Chatterleys Elsker". Det tager jo lidt af fornøjelsen.

Der er meget få bøger på dansk til Kindle. Amazon konverterer gerne PDF og mange andre formater, men der findes kun ganske få på Dansk. På Amazon er der masser og der bliver flere hver dag, så der er lyse tider forude. Og så er et jo ikke Amazons fejl, at forlagene og bladhusene er bagefter.

More to come.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post27