Mads Henning Pedersen, Min BLOG

Mads Henning Pedersen, Min BLOG

Om Bloggen

Mine tanker, breve og synspunkter mm.

Sønadag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Sun, January 10, 2010 11:26:11
Min studiedagbog er i Politiken i dag. Det er sjovt, at mine syslerier med dagbogen har interesse for andre end mig.


Jeg er først i dag kommet mig nogenlunde over afleveringen i tirsdags. Ikke at det har været hårdt, men det har været koncentreret. I morgen begynder jeg at forberede eksamen. Jeg skal op d. 19.1. Jeg vil enten perspektivere min opgave med at uddybe hvordan man farciliterer læring med refleksion, eller sammenligne Mezzirow med Yrjö Engström Ekspansiv Learning. Det ser vi på i morgen.


Kl. 14.00 kommer en af mine elever. En dejlig knægt der ikke rigtig kan finde ud af at gå i skole. Han er ofte i konflikt med sine kamerater, men når han er hos Inge og Mig, så er han sig selv og folder sig ud som en almindelig dreng.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post35

Lørdag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Sun, November 29, 2009 10:48:12
Der blev ikke lavet særligt meget opgave i dag.

Jeg får dog snakket en del med min hustru om den nye problemformulering. Hun har arbejdet med Forumteater i 20 år og har en masse erfaring jeg kan trække på. Hun er, som jeg, spændt på hvordan min opgave udvikler sig.

Resten af dage går med hundeluftning og trække kabler til musikanlæget. Så kan jeg høre julemelodier medens jeg skriver opgave. :-)

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post34

Fredag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Sun, November 29, 2009 10:44:08

Jeg har lavet problemformuleringen om. På et møde med vice skolelederen blev det klart, at skolen er for langt fremme til, at jeg kan have en dialog med skolen om min tilgang til opgaven. Casen skifter, temaet er stadig refleksioner.

Jeg har i mange år interesseret mig for Forumteater. Det interessante ved Forumteater er, at det er en vekselvirkning mellem situationsspil og refleksioner. Det teoretiske udgangspunkt har ligget i det estetiske, men nu hvor Forumteater bliver brugt i erhvervslivet, har man forladt udgangspunktet. Mit mål med opgaven er, at genplacere Forumteatret i en teoretisk sammenhæng. Opgavens omfang gør, at jeg afgrænser mig til det refleksive, så må resten komme f.eks. i Masterafhandlingen.

Min vejleder er med på skiftet og har sagt OK for problemformuleringen. Det bliver spændende.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post33

Torsdag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Thu, November 26, 2009 17:27:56
Mer læsning. Får tænkt og lavet lidt noter om hvilke antagelser opgaven skal bygge på.

Jeg har ikke den samme koncentration i dag som de øvrige dage. Nå, jeg skal først aflevere 5.1.2010, så det går nok.

Chekker hvem i mit netværk der kan tænkes at vide noget om mit emne. Sender en mail til dem med problemformulering og beder dem om deres spontane kommentarer, eller skulde jeg have bedt om deres reflektioner?

Resten af dagen går med almindeligt lønarbejde.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post32

Onsdag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Thu, November 26, 2009 17:20:48
DPU havde sørme ikke bogen, men jeg er den lykkelige ejer af en "Kindle", en e-bogslæser. En dejlig dims med indbygget internet, så jeg køber bogen på "Amazon" og downloader den på få secunder. Bogen definerer et bozz ord som "reflektion" i sine mange afskygninger. Det er spændende når en betydning af et almindeligt ord bliver så differentieret. Det bliver til et par timers læsning.

Problemformuleringen kommer retur fra min vejleder. Den er OK. Huske at rette komma og stave fejl. Jeg var ordblind som ung og har kæmpet som en gal, for at blive god til at stave, så det rykker lidt i mig. Men der var kun én stavefejl og én kommafejl. Hun har falkeblik, min vejleder.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post31

Tirsdag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Tue, November 17, 2009 09:20:04
Når man både skal passe arbejde, firma og studier, er der nok af se til. Programmet for studierne i dag er, at finde litteratur om refleksive processer. Min vejleder har anbefalet Jack Mezirow, en Amerikansk Professor der er fadder til "Transformativ Learning Theory" hvilket han beskriver som: "becoming critically aware of one's own tacit assumptions and expectations and those of others and assessing their relevance for making an interpretation."

Chekker biblioteket på Danmarks Pædagogiske Universitet der har hans bog om emnet. Afsted til "DPU". Det bliver en spændende dag!!


  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post30

Mandag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Tue, November 17, 2009 09:03:10
Ved et tilfælde ser jeg et stillingopslag på en meget spændende stilling. Den må søges. Jeg har rigeligt at lave som det er nu, men en god udfordring skal man ikke lade smutte. i den stilling kan alle mine både nye og gamle kompetencer komme i spil. Researcher lidt på arbejdspladsen og opdager, at en gammel kammerat Niels, er ansat på stedet. Ringer til ham. han er på vej til provinsen i bil, så vi aftaler at snakkes ved senere på dagen. Forsøger at få fat på kontaktpersonen i firmaet, men hun er ikke at træffe. Hvordan kan man være kontaktperson, når man ikke kan træffes?

Bruger formiddagen til at skrive ansøgningen. Da min kone kommer hjem til frokost læser hun den igennem og kommer med gode forslag. Retter CV´et til og sender det afsted. Om det er min profil de sukker efter, ved jeg ikke, men jeg har lagt vægt på, at beskrive hvad jeg kan byde ind med i forhold til opslaget. Hvis de gør deres arbejde ordentligt, ansætter de mig. Var det ikke Kolind der sagde det til Oticons bestyrelse?

Ringer til Niels og får genopfrisket bekendtskabet. Hører lidt om arbejdspladsen og ikke mindst, chefen. Jeg har været ansat i en velrenomeret international virksomhed hvor en hel afdeling med næsten 50 medarbejdere gik ned, fordi lederen var både alkoholisk og ikke havde kompetencer til at udfylde stillingen. Ledelse er afgørende for kvaliteten af medarbejdernes arbejde. Denne chef er der dog meget tilfredshed med.

Får lavet problemformulering færdig og sendt den til min vejleder. Hun er meget dygtig og i modsætning til mig, optaget af præcise formuleringer, så jeg kan næsten forudse at jeg skal skrive den igennem en gang til, men det gør jeg så. Det er godt at være præcis.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post29

Søndag

dagbogPosted by Mads Henning Pedersen Sun, November 15, 2009 09:00:24

Jeg vågner på samme tid som var det hverdag. Morgentur med hunden blive ved Charlotenlund Strand. Solen ligger 5 grader over vandet og luften er mild på kinderne.

Det mål jeg har i dag er at beskrive forholdene på det sted jeg vil lave semesteropgave om. Det er en skole hvor alle arbejder af et godt hjerte. Der er en god ledelse og en god omgangsform. Cepos har på sin vanlige unuancerede måde kaldt det en af de dårligst placerede skoler i landet. For mig er det ikke det samme som at det ikke er en god skole, for det er det. Af de grunde jeg lige har beskrevet. Derfor skal beskrivelsen ikke ramme mine kolegaer på en måde der giver anledning til at tro jeg retter kritik i mod dem.

Jeg skal lande på en problemformulering der støtter det der er godt og åbner for en undersøgelse af hvordan det kan blive endnu bedre. Det er dagens opgave.

Som studerende på 54 år, går man lidt anderledes til sagen. Jeg har undervist på mange uddannelser, både mellemlange og lange vidregående uddannelser. Nogle gange har jeg oplevet, at mine studerende forsøgte at komme nemt om ved opgaverne, med tonsvis af undskyldninger. På mit hold ved vi godt, at resulattet er legefrem propotionalt med indsatsen. Undervisningen er også bedre. Da jeg gik på arkitektskolen, havde vi undervisere der aldrig havde lavet et hus, endsige siddet på en tegnestue. De er heldigvis holdt op nu, og der stilles helt andre krav i dag. Dengang betragtede vi os som priviligerede når professoren underviste en sjælden gang. På DPU hvor jeg går nu, underviser professoren flere gange, fuld af charme og viden. De øvrige undervisere er ligeledes velforberedt og jeg føler de giver os det bedste de har. En fornøjelse.

  • Comments(0)//www.bocksbjerg.dk/#post28
Next »